Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για το Φράγμα Μεσοχώρας

Συνάντηση στο γραφείο του με στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ για το Φράγμα Μεσοχώρας, είχε την Τετάρτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας.

Στη συνάντηση με τον Τρικαλινό Υφυπουργό συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιάννης Κοπανάκης, ο Γενικός Διευθυντής Θερμικής & Υδροηλεκτρικής Παραγωγής κ. Φώτης Καραγιάννης και ο Διευθυντής Μελετών, Κατασκευών Υδροηλεκτρικών Έργων κ. Κώστας Σακελλαριάδης.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και οι δράσεις που πρέπει άμεσα να αναληφθούν ώστε το έργο να μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη τόσο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, όσο και ευρύτερα για τη χώρα. Το Το έργο κόστισε 500 εκατομμύρια ευρώ και είναι ολοκληρωμένο από το 2001.

Η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού Μεσοχώρας εκτιμάται ότι θα προσθέσει κάθε χρόνο 25 εκατ. ευρώ στα έσοδα της ΔΕΗ, ενώ επιπλέον θα συμβάλλει στην απεξάρτηση της χώρας από το λιγνίτη και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn