Συνάντηση με τον Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες για τα μέτρα στήριξης των Ελλήνων αγροτών

Μέτρα για την αύξηση των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα που θα στηρίξουν το εισόδημα των Ελλήνων παραγωγών, συζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας  Σκρέκας στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον νέο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έλληνα Επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο «μενού» της συνάντησης, που έγινε σε θερμό κλίμα, κυριάρχησαν τα θέματα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και οι μεγάλες αλλαγές που προκαλούν στην αγροτική παραγωγή η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι κ.κ. Σκρέκας και Σχοινάς συμφώνησαν ότι πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα και σε πλήρη έκταση τα κοινοτικά προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διευκολύνουν τις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής με την εφαρμογή των συστημάτων ευφυούς γεωργίας.

Επιπλέον, όπως επισήμανε ο κ. Σκρέκας, η Κυβέρνηση θα προωθήσει συνεκτικά και ολοκληρωμένα πακέτα μέτρων για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην αγροτική παραγωγή, καθώς και τη λειτουργία έξυπνων αρδευτικών συστημάτων για την εξοικονόμηση νερού.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των δύο ανδρών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κινητοποιήσει κεφάλαια, σε αγαστή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να κατασκευασθούν τα αναγκαία έργα υποδομών. Αυτά τα έργα θα οδηγήσουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και ταυτόχρονα θα διασφαλίσουν την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

«Η συνεισφορά του κ. Σχοινά στα Ελληνικά ζητήματα είναι πολύτιμη και διαχρονική» δήλωσε ο κ. Σκρέκας μετά τη συνάντηση.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn