Συνάντηση με τον Σέρβο Υφυπουργό Γεωργίας, Σ. Μαχμούτοβιτς

Την ανάγκη να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνοσερβική συνεργασία στον πρωτογενή τομέα, προς όφελος των αγροτών των δύο χωρών, συμφώνησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας με τον Σέρβο ομόλογό του, Υφυπουργό Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Σενάντ Μαχμούτοβιτς (Senad Mahmutovic), στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Γ΄Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας .

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τις εξαιρετικές προοπτικές που παρουσιάζουν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, δεδομένης και της αύξησης που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε τη σημασία της μεταφοράς τεχνογνωσίας στον πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή.

Από την πλευρά του, ο κ. Mahmutovic επισήμανε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα του, κυρίως στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, μέσω ειδικών κινήτρων και διευκολύνσεων προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Σκρέκα για τη Διεθνή Αγροτικών Προϊόντων ’NOVI SAD INTERNATIONAL AGRICULTURAL FAIR’ που θα γίνει στη Σερβία το Μάιο του 2020 και απηύθυνε κάλεσμα στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτήν, προβάλλοντας τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας

Οι δύο Υφυπουργοί τόνισαν επίσης ότι βασική προτεραιότητα για την Ελλάδα και τη Σερβία είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας στα πεδία της έρευνας, της καινοτομίας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Το μεσημέρι ο κ. Σκρέκας συμμετίχε στην επίσημη συνάντηση των δύο Κυβερνητικών αντιπροσωπειών στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια παρακάθισε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Aleksandar Vucic). Στο γεύμα συμμετείχαν στελέχη των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn