Συνάντηση του ΥΠΑΑΝ Κώστα Σκρέκα με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας Deborah Wince-Smith

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, είχε συνάντηση με την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (United States Council on Competitiveness) Deborah Wince-Smith.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η επανενεργοποίηση παλαιότερης συμφωνίας συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα, καθώς και βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται από το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας.

Σημειώνεται ότι, όπως υπογράμμισε η κ. Wince -Smith, στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, με έντονη τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος συνδιαμορφώνει προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της αμερικανικής οικονομίας.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn