Συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε, Kadri Simson

Ανάρτηση από το facebook:
Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, σε περίπτωση που διακοπεί η τροφοδοσία φυσικού αερίου από τη Ρωσία και για τις πολιτικές ενεργειακής μετάβασης της πατρίδας μας συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis και την Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε, Kadri Simson, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκα με την Επίτροπο, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli και τη Γ.Γ. Ενέργειας Alexandra Sdoukou τον τερματικό σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα.
Την ενημέρωσα για τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη της κοινωνίας από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας. Τόνισα στην Επίτροπο ότι καμία χώρα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνη της την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση, η οποία έχει κλιμακωθεί ακόμα περισσότερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη συλλογικής και συντονισμένης ευρωπαϊκής δράσης.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn