Συνέντευξη στην ΕΡΤ1: Η Κυβέρνηση αντιδρά αποτελεσματικά στις προκλήσεις του Ερντογάν και οδηγεί την Τουρκία σε απομόνωση

Η Κυβέρνηση αντιδρά με οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο στην τουρκική προκλητικότητα και έχει οδηγήσει την Τουρκία σε απομόνωση, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το Σάββατο στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι απομονωμένη, Όποιες συμμαχίες προσπαθούσε να χτίσει το προηγούμενο διάστημα,, ακόμα και με ευρωπαϊκές χώρες, είναι σε κίνδυνο λόγω της επιθετικής στάσης της απέναντι σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το τελεσίγραφο που έστειλε στην Άγκυρα το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ότι αν συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά θα επιβληθούν κυρώσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος φοβάται τις συμμαχίες που έχει σχηματίσει η Ελλάδα και τις συμπράξεις που θα υπάρξουν σε μία κρίσιμη στιγμή, είπε ο κ. Σκρέκας. Πολύ περισσότερο, προσέθεσε, φοβάται τις οικονομικές κυρώσεις, που μπορεί να αποφέρουν βαρύ πλήγμα στην τουρκική οικονομία.

Στο οικονομικό μέτωπο, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει την παραγωγική βάση της χώρας και τους Έλληνες
πολίτες, ώστε την επόμενη μέρα μετά την κρίση του κορωνοϊού η οικονομία να βρει ξανά την ισορροπία της. Στηρίζουμε τόσο όσο πρέπει κάθε κλάδο που αντιμετωπίζει προβλήματα, προσέχοντας ταυτόχρονα να μην εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις μεσούσης της υγειονομικής κρίσης, είπε ο κ. Σκρέκας.

Στον αγροτικό τομέα, ο Υφυπουργός υπενθύμισε ότι σε πρώτη φάση διατίθενται 150 εκατ. ευρώ για τους κλάδους που επλήγησαν από την πανδημία και ανακοίνωσε ότι ακολουθεί με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, ύψους 120 εκατ. ευρώ. Επίσης, εφέτος ανεστάλη για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, ύψους 650 ευρώ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας εάν δεν στηριχθεί κατά βάση στην ανάκαμψη του πρωτογενούς τομέα. Η επάρκεια και η αυτάρκεια των αγροδιατροφικών προϊόντων είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Πάνω σε αυτό “χτίζουμε” εμείς ως Κυβέρνηση και ετοιμάζουμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn