Συνέντευξη στο MEGA

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε δυνατό μέσο όλους τους αγρότες που επηρεάζονται από τον κορωνοϊό, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Πέμπτη στην τηλεόραση του MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι το Υπουργείο διαθέτει κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει άμεσα τους παραγωγούς που έχουν ανάγκη. Στην παρούσα φάση, θα ληφθούν μέτρα στήριξης των κλάδων της ανθοπαραγωγής και της υδατοκαλλιέργειας, που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της  πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μεγαλύτερη ευελιξία για τη χρησιμοποίηση κοινοτικών κονδυλίων. Επιπλέον, η χώρα μας συνεργάζεται στενά με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που θα περιορίσουν την επάρκεια τροφίμων.

Ενόψει του Πάσχα, ο κ. Σκρέκας διεμήνυσε ότι τα συνεργεία ελέγχου του Υπουργείου είναι στους δρόμους, ώστε να αποτρέψουν τα φαινόμενα παράνομων Ελληνοποιήσεων και να προστατεύσουν το εισόδημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Σε ό,τι αφορά δε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι το σύστημα άνοιξε για την υποβολή δηλώσεων χωρίς τη φυσική παρουσία των παραγωγών, δηλαδή μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο. Αυτή η διαδικασία διευκολύνεται από το γεγονός ότι το 50% των δηλώσεων των γεωργών και των κτηνοτρόφων είναι χωρίς ουσιώδεις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn