Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: Με την ψηφιακή πλατφόρμα “Greek Farms” ανοίγουμε παράθυρο σε όλο τον κόσμο για τους Έλληνες αγρότες

Η Κυβέρνηση στηρίζει την παραγωγική Ελλάδα μέσα από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την πλήρη αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων για την οργανωμένη προβολή και διάθεση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, επισήμανε το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και την εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά.

«Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα που παράγει, μια παραγωγική Ελλάδα» είπε ο Τρικαλινός Υφυπουργός, αναφερόμενος στην εξελιγμένη ψηφιακή πλατφόρμα Greek Farms, την οποία παρουσίασε την Παρασκευή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αυτή την πλατφόρμα η Κυβέρνηση ανοίγει ένα παράθυρο στους Έλληνες αγρότες για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο, σημείωσε.

Η Κυβέρνηση έδωσε λύση και σε ένα μεγαλύτερα προβλήματα του απασχολούν αυτή την περίοδο τον αγροτικό κόσμο της χώρας, την έλλειψη εργατικών χεριών για τη συγκομιδή της παραγωγής. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σκρέκας. όσοι άνεργοι θα εργάζονται στα χωράφια, θα μπορούν να το κάνουν λαμβάνοντας το εργόσημο, χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την παροχή βοήθειας χωρίς όρους στις χώρες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ο Υφυπουργός είπε ότι είναι μία ακόμα μεγάλη επιτυχία μετά την απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και αποδεικνύει πόσο αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί είναι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας, τέλος, την κριτική του κ. Τσίπρα προς την Κυβέρνηση. διεμήνυσε ότι μέσα από την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοίού αποδείχθηκε ότι «η Ελλάδα μπορεί» όταν έχουμε μια Κυβέρνηση που παίρνει όταν πρέπει τις κατάλληλες αποφάσεις. Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πολιτικό σύστημα ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn