Συνέντευξη στον “Σκάι”: Το κράτος δικαίου θα επικρατήσει προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να εφαρμόσει τις αρχές του κράτους δικαίου ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια και να μπορούν να ευημερούν και να προοδεύουν, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Σκρέκας επέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αστυνομικές επιχειρήσεις για τις εκκενώσεις των κατειλειμμένων κτιρίων, τονίζοντας ότι μιλά για αστυνομική βία κάθε φορά που η αστυνομία πάει να κάνει τη δουλειά της. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατατεθεί στο Συνήγορο του Πολίτη 341 καταγγελίες για υπέρμετρη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Θέλει να έχουμε τους μπαχαλάκηδες, θέλει την ανομία, θέλει τις καταλήψεις ή θέλει ένα κράτος δικαίου;» αναρωτήθηκε ο κ. Σκρέκας. Πρέπει να αποφασίσουμε και εμείς ως κοινωνία τι θέλουμε, είπε: «Θέλουμε ένα κράτος δικαίου, θέλουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και προστασία της ελευθερίας του ανθρώπου;».

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι η ανάπτυξη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει πολλά χρόνια, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2020 που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Η Κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 4,5 μήνες να ενεργοποιήσει κοινοτικά προγράμματα και να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά χρήματα που ήταν «παγωμένα» τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας και ανέφερε ότι την Τετάρτη εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα πληρωμής για επενδύσεις στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Συνολικά, όπως είπε ο Υφυπουργός, οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δις ευρώ.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn