Το θέμα της πανεπιστημιακής ερήμωσης του ν. Τρικάλων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στη βουλή ο Κώστας Σκρέκας

Αναφορά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του ν. Τρικάλων Κώστας Σκρέκας για την επικείμενη πρόθεση της Κυβέρνησης να επιφέρει πανεπιστημιακή απομόνωση στο νομό καθώς ετοιμάζεται να παύσει τη λειτουργία των τμημάτων ΤΕΙ στην πόλη των Τρικάλων.

Σύμφωνα με την επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων την οποία ο κος Σκρέκας κατέθεσε στη Βουλή, η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ολοκληρωτική κατάργηση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΤΕ) χωρίς να προτείνει κάποιο τμήμα διετούς φοίτησης στη θέση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις η Κυβέρνηση αναβαθμίζει τα αντίστοιχα τμήματα σε 4ετή και 5ετή. Εν ολίγοις, η μόνη πραγματικά χαμένη πόλη της Θεσσαλίας θα είναι τα Τρίκαλα.

Πρέπει να τονιστεί ότι είναι γνωστή η ουσιαστική προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης όλα τα χρόνια για να ενδυναμωθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πόλη με παραχώρηση χώρων, διευκόλυνση των φοιτητών, κ.ο.κ. Επιπλέον, πρόκειται για μια πόλη πρότυπο και καινοτόμο τεχνολογικά με παγκόσμια αναγνώριση και με ανάπτυξη αξιόλογη στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε που βασίζεται στον τουρισμό ο οποίος εισρέει κατά χιλιάδες όλο το χρόνο εξαιτίας του ιερού προσκυνήματος των Μετεώρων (θρησκευτικός τουρισμός), του αξιόλογου ορεινού όγκου και του θεματικού πάρκου του Μύλου των Ξωτικών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο πρωτογενής τομέας (γαλακτοβιομηχανίες, κτηνοτροφικές μονάδες, ιαματικά και αρωματικά φυτά και γεωργική παραγωγή) συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νομού. Αυτά συνηγορούν στην επιδίωξη ίδρυσης περισσοτέρων τμημάτων και σχολών που να ζωντανέψουν την τοπική οικονομία και να προσφέρουν συνδεόμενοι σ’ αυτή. Έτσι ώστε να συνδεθεί η νεολαία με την διάθεση και τη γνώση, στη ζωντάνια της ανήσυχης πνευματικά και πολιτιστικά πόλης των Τρικάλων με την παράδοση στα γράμματα, τις τέχνες και τη μουσική και όχι στη σίγαση της πνευματικής εγρήγορσης και γνώσης όπως φαίνεται να επιχειρείται από την Κυβέρνηση.

Συνεπώς,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας, κος Γαβρόγλου :

Τί προτίθεται να κάνει σε σχέση με τις σχολές των Τρικάλων και

Σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αποφευχθεί η πανεπιστημιακή απομόνωση των Τρικάλων .

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn