Τον σταθμό LNG του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, επισκέφθηκαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Ανάρτηση από το facebook:
Συνόδευσα τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis στον σταθμό LNG του ΔΕΣΦΑ – Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. – DESFA στη Ρεβυθούσα, ο οποίος αποτελεί μία από τις στρατηγικές ενεργειακές υποδομές της χώρας μας.
Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, κινήθηκε άμεσα για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας.
Μεταξύ άλλων, το σχέδιό μας προβλέπει την αύξηση της δυναμικότητας της Ρεβυθούσας, με την προσθήκη μιας πλωτής δεξαμενής, προκειμένου να ενισχύσουμε την εθνική ενεργειακή ασφάλεια σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, ο σταθμός στη Ρεβυθούσα συμβάλλει καθοριστικά στη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων προμήθειας ενέργειας, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn