Βορά στις κομματικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ οι δημόσιες εταιρείες

Ο Τομεάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, για την αδυναμία της τεχνικής εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. συμφερόντων Καλογρίτσα, να ικανοποιήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τον ΔΕΔΔΗΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η προσπάθεια της Κυβέρνησης και της διορισμένης απ’ αυτήν διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ, να αποσιωπήσουν επί μακρόν, τα τραγικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον όμιλο Δ.Ε.Η., η αδυναμία της εργολαβικής εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. να ικανοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις στο έργο “ΔΙΚΤΥΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ”, με συμβατικό τίμημα 17.050.000 ευρώ και έναρξη τον Αύγουστο του 2015.

‘Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η εν λόγω εργολαβική εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις συνολικού συμβατικού τιμήματος 103.475.000 ευρώ με τον ΔΕΔΔΗΕ, η διοίκηση του οποίου οφείλει να ενημερώσει αν υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.

Οφείλει η Κυβέρνηση να απαντήσει στα πολλά και πολύ σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται: Γιατί αποσιωπά τα γεγονότα; Ποιες είναι οι μέχρι τώρα ζημιές στον ΔΕΔΔΗΕ; Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από την πλημμελή εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.; Γιατί δεν έχει έρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να κηρυχθεί έκπτωτη η εργολαβική εταιρεία; Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις στην Τράπεζα Αττικής, αν ακυρωθούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις που έχουν δοθεί από την ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. ως εγγύηση για να δανειοδοτηθεί;».

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn