Υποδοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε τη Δευτέρα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΥΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό που έφτασε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 12.00 με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο συνέδεσαν από κοινού στο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκεται στην είσοδο του Υπουργείου.

Ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα.

Ο Τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στον προγραμματισμό των δράσεων του Υπουργείου, με επίκεντρο την προώθηση της πράσινης και της κυκλικής οικονομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη χωροταξική και πολεοδομική οργάνωση της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις που θα ενισχυθούν από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, δεδομένου ότι περισσότερα από 8 δισ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου σχετίζονται με δράσεις που αφορούν στην ενέργεια και το περιβάλλον.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Οι τομείς του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας θα είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία στην εποχή μετά τον κορωνοϊό, μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσουμε και προωθούμε σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια και ανεξαρτησία της χώρας, την απανθρακοποίηση της παραγωγικής μας βάσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας, αλλά και μέσα από ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας και για τα νοικοκυριά, αλλά και για τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες.

«Το περιβάλλον είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και φυσικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας είναι βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου μας. Και να πούμε ότι προωθούμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου μέσα από το τρίπτυχο τυποποίηση, απλοποίηση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών».

Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζοντας ότι αναλαμβάνει ένα εξαιρετικά χρήσιμο
χαρτοφυλάκιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για τη διάσωση της ΔΕΗ και την απολιγνιτοποίηση της χώρας.

«Κάνω μία αναφορά ακόμα στην εμβληματική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απολιγνιτοποίηση της χώρας με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς, προσθέτοντας όμως στην απόφαση αυτή, και την δέσμευσή μας προς τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της
Μεγαλόπολης, ότι θα τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη μετάβαση.

«Γι’ αυτό και έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά ως προς τον εθνικό πυλώνα του σχεδίου της δίκαιης μετάβασης. Μας κάνει πραγματικά να πιστεύουμε ότι υπάρχει μέλλον μετά το λιγνίτη και αυτό το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο και ως προς τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και ως προς την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ως προς την ίδια την ποιότητα της ζωής».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε επίσης για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» και για την πρόοδο όσον αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn