Υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ένταξη των αγροτικών επενδύσεων άνω των 500.000 ευρώ στον Αναπτυξιακό Νόμο

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Κυβέρνηση στο μέτωπο των αγροτικών επενδύσεων, καθώς εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα να ενταχθούν οι επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ στον Αναπτυξιακό Νόμο και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου υπογράφεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η επιτυχία αυτή είναι προϊόν της στενής συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και συγκεκριμένα του Υφυπουργού Κώστα Σκρέκα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Σκρέκας και Γεωργιάδης στο Υπουργείο Ανάπτυξης το πρωί της Παρασκευής. Κοινή αντίληψη είναι ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση θα δώσει το έναυσμα για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στην περιφέρεια και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η ένταξη των μεγάλων αγροτικών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, σε συνδυασμό με τα επενδυτικά σχέδια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αναμένεται να κινητοποιήσει κεφάλαια άνω των 2,5 δις ευρώ την επόμενη τριετία για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, σημείωσε ο Υφυπουργός.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά ώστε μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας του κορωνοϊού, ο αγροτικός τομέας της χώρας μας να αποτελέσει ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Κοινοποίηση

Facebook
Twitter
LinkedIn